Installera laddbox i Haninge

Installera en laddbox i Haninge pĂ„ direkten ⚡

Om du Ă€r bosatt i Haninge, köpt ny elbil och behöver installera en laddbox har du kommit helt rĂ€tt – det Ă€r nĂ€mligen precis vad vi kan hjĂ€lpa dig med.

Att ladda sin elbil till fulladdning dĂ€r man bor Ă€r ett behov alla elbilsĂ€gare har – oavsett vad man valt att investera i för elbilsmodell.

Som tur för dig har vi installerat mÀngder av laddboxar genom Ären varför vi kan titulera oss experter bÄde pÄ elbilsladdning och elinstallationer. Framför allt Àr vÄra elektriker certifierade för att installera och montera laddboxar.

Det Àr inte alltid helt lÀtt att vÀlja laddbox nÀr man blivit med elbil för första gÄngen.

Inget som Ă€r konstigt dĂ„ mĂ„nga termer som anvĂ€nds vid köpet av laddboxen endast Ă€r facktermer som anvĂ€nds av elinstallatörer i elbranschen – nĂ„got en genomsnittlig privatperson kanske inte har koll pĂ„.

Men om du tÀnkt investera i en laddbox kan det vara en bra idé att lÀra dig lite om orden som anvÀnds. Det gör att du blir mer trygg i allmÀnhet men framför allt att din elbil alltid har ett fulladdat batteri nÀr du vill lÀmna hushÄllet.

I Haninge bor hela 92 000 mĂ€nniskor varav mĂ„nga har gjort investeringen som krĂ€vs för en elbil. TyvĂ€rr Ă€r – som pĂ„ sĂ„ mĂ„nga andra stĂ€llen – laddinfrastrukturen inte ordentligt utbyggd i Haninge Ă€nnu.

Kortfattat kan man sÀga att Haninge kommun och stad inte erbjuder nÄgra laddstolpar eller laddstationer för den breda allmÀnheten.

I takt med att elbilar blir allt vanliga i och runt om StockholmsomrĂ„det Ă€r det hĂ€r förstĂ„s nĂ„got som kommer förĂ€ndras – men just i Haninge finns det inga publika laddstationer som det ser ut idag.

DÀremot finns det sjÀlvfallet en del kommersiella aktörer i Haninge som som erbjuder laddstationer allmÀnheten kan betala för och anvÀnda. Du hittar en laddstation pÄ Port 73, du hittar en laddstation hos McDonalds (med snabbladdning) och en hos Ove Olofsson Bil AB pÄ KilowattvÀgen.

Det finns fler laddstationer som Àr mindre kraftfulla utspridda i omrÄdet utöver de vi nÀmnt ovan.

I lÀngden rekommenderar vi inte elbilsÀgare att fullkomligen förlita sig pÄ kommersiella laddstationer för att bara Äka hem och sedan lÄta bilen stÄ.

Genom att Àga och kontrollera din alldeles egna laddbox blir allt mer tillförlitligt och du tar ansvar för din egna elbil pÄ nÀsta nivÄ.

Ända sen vĂ„rt företag drog igĂ„ng Ă„r 2020 har vi installerat laddboxar i Haninge framgĂ„ngsrikt Ă„t mĂ€ngder av olika kunder och företag.

Vi Àr vana vid olika miljöer och typer av fastigheter vid installationer av laddboxar varför vi med enkelhet kan hjÀlpa bÄde privatperson, företag och BRF:er bÄde sÀker anslutning och montering av laddbox.

Du kan spara mĂ€ngder av pengar pĂ„ att installera din egna laddbox i Haninge – det Ă€r tveklöst det enskilt största försĂ€ljningsargumentet.

Laddboxinstallationer i Haninge till konkurrenskraftiga priser

Har vi nÀmnt att alla vÄra prisförslag Àr fasta?

Det Àr hur skönt som helst för dig som kund och allting Àr tydlig i samband med att vi lÀmnar priset.

Det Ă€r ingen idĂ© att du letar efter ett billigare företag Ă€n oss – för det finns inga i stort sett. VĂ€lj oss om det Ă€r en laddbox du behöver installera snart.

Av alla laddboxar vi sĂ€ljer och monterar Ă€r det Easee som Ă€r mest populĂ€r – följt av Garo och Zaptec.

Alla laddboxar vi sÀljer och monterar hÄller alltid högsta kvalité för att du som kund ska bli nöjd ut i fingerspetsarna.

Naturligtvis Àr det enbart elektriker som Àr certifierade som utför din laddboxinstallation i Haninge. LÀmna över ansvaret till oss.

Med 08Laddbox blir du inte missnöjd – det Ă€r omöjligt.

Alla vÄra kunder i Haninge Àr nöjda med vÄra installationer. Referenser finns.

Vi tar förstÄs hand om pappersarbetet

NÄgot du sÀkert inte missat Àr möjligheten att fÄ en rabatt nÀr du vÀljer att installera och montera en modern laddbox i ditt hem som privatperson.

Denna skattereduktion pĂ„ 50% hjĂ€lper vi dig ansöka om – och vĂ„r slutfaktura efter installation Ă€r slutförd reflekterar naturligtvis detta.

VĂ„rt pris för installation av laddbox i Haninge landar nĂ€stan alltid pĂ„ 6000-9000 kr – först efter skatteavdraget pĂ„ 50% gjorts.

Beroende pĂ„ dina exakta omstĂ€ndigheter kanske vi blir tvungna att justera priset nĂ„got – vĂ„ra prisförslag Ă€r dock alltid gratis.

Är du pĂ„ jakt efter nĂ„gon som kan hjĂ€lpa dig installera laddbox i Haninge?

Tveka inte pÄ att kontakta oss!

Oavsett om du Àr en BRF, ett företag eller en privatperson lÀmnar vi en gratis offert.

Du kan ha en ny laddbox installerad och monterad pÄ valfri plats i Haninge redan inom en vecka förutsatt att förutsÀttningarna finns dÀr.

Du Ă€r inte ensam om att ha investerat i en elbil. Det köps oerhört mĂ„nga elbilar bĂ„de i Stockholm och Haninge – men tyvĂ€rr hĂ€nger inte utvecklingen vad gĂ€ller laddinfrastruktur riktigt med.

Stockholm Stad har som bekant satt upp som mĂ„l att enbart elbilar fĂ„r köras pĂ„ gatorna Ă„r 2030 – det kan vara en god idĂ© att anpassa sig redan nu med andra ord.

Priserna för laddboxinstallationer Àr just nu sÄ lÄga att det bör vara lÀmpligt för en genomsnittlig familj att ha rÄd med en.

Priserna för att ladda en elbil pĂ„ en publik laddstation ökar för varje Ă„r som gĂ„r – investera i din alldeles egna laddbox redan idag!


En egen laddbox har flera fördelar. Inte bara Ă€r den tillförlitlig kontra publika laddstationer, den ger dig dessutom stenkoll pĂ„ dina utgifter och ekonomin in i minsta detalj – i synnerhet ifall du valt en laddbox med uppkoppling mot Internet.

Framtiden Ă€r hĂ€r – och numera gĂ„r det att vĂ€lja mellan mĂ„nga olika modeller av laddboxar frĂ„n olika tillverkare. Laddboxarna har framför allt olika kapacitet men Ă€ven olika funktioner.

Med andra ord Àr det kritiskt för framtiden att du som konsument, företag eller förening planerar inför framtiden genom att investera i en laddbox som Àr just framtidssÀker.

En laddbox som du investerar i nu – förberedd med 22kw och klarar bĂ„de 1- och 3-fasladdning samt med dynamisk lastbalansering Ă€r vĂ„r definition av en framtidssĂ€ker laddbox.

Den dynamiska lastbalanseringen Ă€r vĂ€ldigt viktig för ditt hushĂ„ll – den förebyggar nĂ€mligen att din huvudsĂ€kring gĂ„r nĂ€r du laddar elbilen med full kraft.

Det finns en sak till som kan vara bra att tĂ€nka pĂ„ för att verkligen kunna kalla en laddbox framtidssĂ€ker – och det Ă€r huruvida den erbjuder skalning – vilket kortfattat leder till att du kan ladda fler Ă€n en elbil Ă„t gĂ„ngen.

DÄ Àr du till 100% redo för alla dina eventuella behov Àven i framtiden ocksÄ.

Vi Ă€r proffs pĂ„ installationer av laddboxar – hör av dig sĂ„ snart du bara kan.

Vi ser fram emot att hjÀlpa dig vÀlja rÀtt modell av laddbox med rÀtt funktioner för just dina behov. NÀr det Àr dags att installera och montera den Àr ocksÄ till hjÀlp sÄ du kan börja nyttja din nya elbil sÄ snart som möjligt.

Ladda bilen bidraget – ett investeringsstöd för BRF:er

Är du en BRF som gĂ„r i tankarna att installera laddstolpar i Haninge?

Det finns möjlighet att fÄ 50% av kostnaden avdragen via NaturvÄrdsverket, visste du det? Ladda bilen-bidraget kallas detta och Àr nÄgot man ansöker om pÄ deras webbplats.

Per laddstation kan du alltsÄ fÄ ett investeringsstöd pÄ upp till 15.000 kronor (notera att maxtaket Àr satt till 50% av den totala investeringskostnaden).

Glöm inte att detta bidrag Àr unikt dÄ det bÄde omfattar material och arbete.

Teknisk Specifikation – Easee 22 kW

 • Antal faser: 1-fas & 3-fas
 • Laddeffekt 1,4kW – 22kW
 • Kabel eller uttag: Uttag
 • IP-klass: IP54
 • Inbyggd energimĂ€tning: Ja
 • GodkĂ€nd för skatteavdrag: Ja
 • Jordfelsbrytare: Inbyggd jordfelsbrytare B
 • RFID: Ja
 • StĂ€llbar effekt: Ja
 • VarumĂ€rke: Easee
 • Lastbalansering: Nej
 • Appanslutning: Ja
 • Uppkoppling mot molnfunktion: Ja WIFI

5 anledningar till att vÀlja oss:

 • Fast pris pĂ„ installation av laddbox i Haninge ✅
 • Certifierade elektriker ✅
 • Vi försöker hitta tid samma vecka ✅
 • Kostnadsfri offert ✅
 • Upp till 50% i ROT-avdrag ✅

VĂ„r process ☑

 1. Vi kommer ut ut och inspekterar platsen dÀr du önskar att installera laddboxen.
 2. Vi ser till sÄ att sÀkringarna Àr de rÀtta och att elsystemet fungerar pÄ ett tillfredstÀllande sÀtt.
 3. Vi monterar och installerar laddboxen Ă„t er.
 4. Sedan Àr det bara att börja anvÀnda laddboxen som den Àr tÀnkt att anvÀndas.
 5. Vi ger er sedan Àven service pÄ vÄra laddboxar nÀr ni behöver det.

Vi hoppas verkligen du vĂ€ljer Team 08Laddbox.se för din nĂ€sta installation av elbilsladdare, laddbox eller laddstation i Haninge 🙏

Hur gÄr installationen av en laddbox till hos er?

1. Vi bokar in en tid som passar.
2. En behörig elektriker hör av sig och utför installationen hos dig pÄ utsatt tid.
3. Vi ser till att bÄde laddbox och eventuell lastbalansering fungerar som den ska.
4. Vi lÄter dig veta nÀr laddboxen Àr installerad.

Hur lÄng tid tar installationen av en laddbox?

VÄra certifierade behöver oftast inte mer Àn en förmiddag pÄ sig att installera en laddbox.

Vad Àr lastbalansering för nÄgot?

Lastbalansering Àr lösningen pÄ att sÀkringen gÄr nÀr du laddar din elbil. Den gör att effekten nyttjas betydligt bÀttre kan man sÀga. Du klarar dig galant pÄ en 16A eller 20A huvudsÀkring med lastbalansering.

NÀr husets elförbrukning Àr hög, exempelvis pÄ dagen, sÄ hjÀlper lastbalanseringen i den bemÀrkelsen att laddboxen inte gÄr pÄ full effekt dÄ du samtidigt nyttjar annat i huset parellelt.

Med hjÀlp av lastbalansering kan du fÄ din laddbox att istÀllet nyttja det lediga utrymmet mellan förbrukningen i ditt hus och huvudsÀkringen.

Å andra sidan ges dĂ€remot mer effekt för laddning av din elbil nĂ€r ditt hushĂ„ll inte förbrukar lika mycket el – exempelvis under natten.

Fast eller lös kabel för laddboxen?

Vi rekommenderar de flesta av vÄra kunder en laddbox med en lös kabel. Naturligtvis har bÄda alternativen för- och nackdelar, och vi anser helt enkelt att en lös kabel erbjuder fler fördelar. Du kan helt sonika ta med dig en lös kabel nÀr du Àr ute och Äker med bilen.

Å andra sidan gĂ„r inte en kabel att lĂ„sa fast att stjĂ€la vilket kanske ocksĂ„ Ă€r nĂ„got du vĂ€rdesĂ€tter.

Oavsett vilken typ av kabel du vÀljer Àr en framtidssÀker laddbox svaret.

Notera att du kan behöva köpa en ny lös laddkabel ifall du exempelvis köper en ny bil och uttaget för att ladda den finns pÄ annan plats. Se bara till att den har rÀtt specifikationer för dina behov.

Vissa har oturen att backa över sina lösa kablar – skulle det ske slipper du höra av dig till en elektriker för hjĂ€lp utan kan helt sonika köpa en ny bara och dĂ€rmed sjĂ€lv byta ut kabeln vid behov.

Vad gÀller för grönt teknikavdrag?

Grön rot eller grönt teknikavdrag som det Ă€ven kallas gĂ€ller – som du sĂ€kert insett – bland annat installation av laddbox hemma. Det liknar rot- och rutavdraget mĂ„nga av oss redan Ă€r bekanta med. För bĂ„de material- och arbetskostnader kan du fĂ„ avdrag med upp till 50% förutsatt att du installerar en smart laddbox hemma i Stockholm.

Dock gĂ€ller endast avdraget ifall du köper bĂ„de laddbox och tjĂ€nst av samma leverantör – vilket sjĂ€lvfallet Ă€r nĂ„got vi pĂ„ 08Laddbox kan hjĂ€lpa dig med.

Notera vad avdraget inte omfattar: kostnader för resor, utrustning (verktyg exempelvis) eller nÄgon form av administration i samband med installationen.

Planerar du pÄ att installera solceller eller batterier nÄgon gÄng kan du nyttja Grön Rot-avdraget Àven dÄ.

VĂ„rt paket innehĂ„ll valfri laddbox samt installation och montering av den – vi gör alltid avdraget innan vi skickar fakturan till dig som kund.

För övrigt mÄste du Àga din lÀgenhet/ditt radhus/din villa för att kunna nyttja avdraget.

Hur lÄng Àr Àr leveranstid pÄ laddboxar?

Vi har bokstavligen talat alltid laddboxar pÄ lager varför vi ofta erbjuder installation inom 7 dagar. VÄrt mÄl Àr att bli den bÀsta och snabbaste laddboxinstallatören i Stockholm.

Vad Àr en smart laddbox för nÄgot?

En smart laddbox Ă€r helt enkelt en laddbox med en möjlighet att koppla upp sig mot internet. Detta gĂ„r att göra pĂ„ 3 olika sĂ€tt – antingen via kabel, 4G eller WiFi.

Det finns mĂ€ngder av smarta funktioner hos en smart laddbox – du kan bland annat enkelt se din elförbrukning samt mycket annan statistik som kan vara intressant ifall du Ă€ger en elbil.

Notera att det pĂ„ marknaden finns mĂ€nger av laddboxar som inte kan ansluta till internet – nĂ„got som gör att de inte Ă€r möjliga att anvĂ€nda det gröna ROT-avdraget för.

Den största fördelen med en laddbox uppkopplad mot internet Ă€r att du kan kontrollera den pĂ„ distans med enkelhet – exempelvis om du har en iPhone.

Du kan dessutom koppla pÄ diverse appar och tjÀnster för att ytterligare optimera din laddning vid behov. I framtiden öppnar du Àven upp för möjligheten att kunna koppla den till fördelaktiga, nya system som slÀpps.

Vilken laddbox bör man installera hemma?

Man utgĂ„r ofta frĂ„n sina nuvarande behov nĂ€r man vĂ€ljer att installera en laddbox. VĂ€lj en framtidssĂ€ker laddbox istĂ€llet. Försök förutspĂ„ din framtid och utgĂ„ frĂ„n dina framtida behov – det sparar dig mĂ€ngder av pengar i lĂ€ngden.

Laddboxar som klarar att leverar upp till 22kw samt klarar bĂ„de 1- och 3-fasladdning Ă€r en framtidssĂ€ker investering i vĂ„rt tycke. Även om du byter bil i framtiden kommer du kunna behĂ„lla samma laddbox.

VÄr rekommendation nÀr du vÀljer laddbox Àr att se till sÄ den har typ 2-uttag eller en fast typ 2 kabel.

Hur Àr det mer sÀkert att ladda med en laddbox?

En av de viktigaste frÄgorna kanske. ElsÀkerhetsverket avrÄder att man laddar en elbil via ett vanligt vÀgguttag dÄ det utgör en stor sÀkerhetsrisk.

Överhettning uppstĂ„r nĂ€mligen enkelt dĂ„ eftersom elinstallationer som gjorts kanske inte Ă€r tĂ€nkta att klara av en sĂ„ pass hög belastning under en lĂ€ngre tid.

Å andra sidan har moderna laddboxar inbyggda funktioner för sĂ€kerhet som förebygger sĂ„dana olyckor.

En laddbox kan dessutom kommunicera med bilen – det kan inte ett eluttag.

Laddar du med en laddbox slĂ„s elen enbart pĂ„ nĂ€r du laddar din elbil och den Ă€r ansluten korrekt – inte annars, dĂ„ bryts den.

Sammantaget Ă€r en laddbox inte bara det mest sĂ€kra sĂ€ttet att ladda sin elbil pĂ„ – det gĂ„r Ă€ven snabbast!

RÀcker en 16A som huvudsÀkring för en laddbox?

En laddbox med en kapacitet pĂ„ 3,7kW anvĂ€nder 16A i enfas – nĂ„got som passar de allra flesta utan nĂ„gra större bekymmer. 20A eller 25A Ă€r de vanligaste villasĂ€kringarna i Sverige – alltsĂ„ kan du anvĂ€nda laddboxen utan att behöva vara oroad.

Du kan ladda cirka 2 mils bilkörning i timmen med en 3,7kW-laddbox – laddar du elbilen en hel natt ger det dig cirka 20 mil. Hade du Ă„ andra sidan haft en laddhybrid hade den sannolikt varit fulladdad redan efter nĂ„gra timmar.

En 11kW-laddbox Àr ett mer framtidssÀkert alternativ. DÄ anvÀnder du plötsligt 16A i 3 faser samtidigt vilket Àr optimalt för den som Àger en ren elbil.

Detta dĂ„ du plötsligt kan ladda din elbild med en betydligt högre effekt Ă€n annars ifall du hade Ă€gt en laddhybrid – nĂ„got som inte alltid Ă€r möjligt med 3,7kW.

Var inte oroad dock – en starkare box utgör ingen fara. Det Ă€r alltid bilen som styr och kommunicerar med laddboxen.

Kör du inte mer Àn nÄgra mil per dag alternativt sÀllan kör sÀrskilt lÄngt (uppÄt 30 mil, sÀg, 2 dagar i rad) rekommenderar vi en 3,7kW-laddbox.

Det Ă€r alltid bĂ€ttre att sĂ€kra upp till 20A eller 25A ifall du överstiger detta. DĂ„ kan du plötsligt ladda bilen nĂ€r du vill under dygnets gĂ„ng – samtidigt som du har annat igĂ„ng i hushĂ„llet utan bekymmer.