Installera laddbox i Salem

FĂ„ din laddbox installerad i Salem snabbt ⚡

Det finns ett ökat behov av laddstationer i SalemomrÄdet. I förhÄllande till det ökade behovet har Salems kommun definitivt inte gjort tillrÀckligt. Det bor trots allt 17.000 mÀnniskor i Salem.

Det kan dÀrför vara en bra idé att investera i en egen laddbox du kan installera hemma i Salem. Vi hjÀlper dig gÀrna vÀlja ut rÀtt laddboxmodell för dina behov samt installera och montera den.

Vi har all kunskap som krÀvs för att sÀkert installera din nya laddbox. Vi monterar och installerar laddboxar i Salem pÄ en daglig basis i stort sett.

Tveka inte pĂ„ att höra av dig till oss nĂ€r det Ă€r dags för att investera i en laddbox – vi guidar dig.

Det finns ingen nÀmnvÀrd laddinfrastruktur i Salem. Kommunen har inte gjort tillrÀckligt för att installera laddstationer eller laddstolpar runt om i kommunen.

Är du pĂ„ jakt efter en kommersiell laddstation med 22kw Typ 2-laddning finns detta i Salem. Antingen Ă€r det SödertĂ€lje eller Slagsta du behöver resa till ifall du vill ladda elbilen med snabbladdning.

Det kommer nog inte som en överraskning att den hÀr typen av laddstationer har lÄnga köer. Allt fler mÀnniskor har ju börjat investera i elbilar.

Salems kommun behöver bygga ett antal laddstationer för att det ska tÀcka behovet varför vi rekommenderar att man tar saken i egna hÀnder genom att köpa en laddbox sjÀlv man installerar exempelvis pÄ husfasaden.

DĂ„ kan du ladda din elbil hemma i lugn och ro.

Vi installerar laddboxar i Salem i princip dagligen och har erfarenhet frÄn en mÀngd olika miljöer och vÀderförhÄllanden. Vi hjÀlper dig ansluta och montera din laddbox samtidigt som vi har elsÀkerheten i Ätanke oavsett om du Àr en förening, ett företag eller en privatperson.

Som du kanske listat ut finns det stora summor pengar att spara genom att lÄta installera din alldeles egna laddbox i Salem. Inte nog med det sÄ vet du med dig att din elbils batteri aldrig Àr tomt.

Laddboxinstallation i Salem snabbt och till ett fast pris

NĂ„got alla vĂ„ra kunder uppskattar – utan undantag – Ă€r vĂ„ra fasta priser pĂ„ laddboxinstallationer.

Vi utför endast installationer av laddboxar i Salem till ett fast pris som Àr överenskommet i förvÀg vid offertlÀmning.

VĂ„ra priser pĂ„ laddboxar Ă€r inte bara bra – det finns inga företag som kan matcha dem. Detta Ă€r ytterligare en anledning till varför du bör vĂ€lja oss.

Familjer Àr i Salem Àr oerhört tacksamma för vÄra laddboxinstallationer. Easee Home Àr laddboxen som efterfrÄgas allra mest i omrÄdet, men Àven Garo och Zaptec ser ut att bli populÀra med tanke pÄ deras unika funktioner.

Alla vÄra installationer och produkter hÄller högsta kvalité. Du kommer alltid först som kund.

Enbart behöriga elektriker kommer bistĂ„ vid installation av laddbox hos dig. Vi tar mer Ă€n gĂ€rna ansvar för hela projektet – vare sig du Ă€r en privatperson eller BRF.

Med vÄrt företag kan du i stort sett inte bli missnöjd.

Vi har lyckats hÄlla alla kunderna i Salem oerhört nöjda.

Glöm pappersarbetet – vi löser det

Passa pÄ att nyttja ditt gröna teknikavdrag ifall du som privatperson Àmnar att installera en smart laddbox hemma. Det gröna teknikavdraget fungerar ungefÀr som rut- och rotavdraget och ger dig en skattereduktion pÄ hela 50%.

Vi hjĂ€lper dig inte bara ansöka om avdraget – du ser Ă€ven pĂ„ fakturan att du bara behöver betala 50% av beloppet.

Efter skattereduktionen pĂ„ 50% tenderar priset för en laddboxinstallation i Salem landa pĂ„ mellan 6000 – 9000 kr.

Detta pris kan förÀndras beroende pÄ din husfasad och omstÀndigheter i allmÀnhet. Vi Àr dock alltid tydliga med vÄr prissÀttning för att bekymmer ej ska förekomma.

Dags att installera laddbox för din elbil i Salem?

Var inte rĂ€dd för att kontakta oss – vi svarar oerhört fort.

Vi lÀmnar gÀrna en gratis offert oavsett om ni Àr privatperson, förening eller företag.

Vi kan hjÀlpa dig ha en laddbox installerad i Salem redan inom 48 timmar förutsatt att förutsÀttningarna finns dÀr och vi har en lucka i vÄrt schema.

Vi Ă€r riktiga proffs – hör av dig sĂ„ hjĂ€lper vi dig vĂ€lja rĂ€tt modell och vad de har för för- och nackdelar.

Laddboxar kommer som bekant i mĂ„nga olika utföranden numera – vissa har unika funktioner – andra har en kapacitet din villa eller smĂ„hus kanske inte klarar av.

Som företag, förening eller konsument mÄste du vara vis och tÀnka nÄgra Är framÄt. Försök förutspÄ dina behov i framtiden redan nu. Det enklaste sÀttet att göra detta pÄ Àr med hjÀlp av en laddbox som Àr framtidssÀker.

Notera att enbart elektriker som Àr certifierade fÄr lov att installera en laddbox i Sverige. DÄ vi har stenkoll bÄde pÄ reglerna som gÀller men Àven hur man sÀkert installerar en laddbox gör du bÀst i att vÀlja oss.

Nedan följer vÄra vanligaste tips för nya Àgare till elbilar som planerar pÄ att investera i sin första laddbox.

Lastbalansering Àr alltid viktigt om man bestÀmmer sig för en laddbox. Utan den riskerar man indirekt brÀnder i sitt hem dÄ huvudsÀkringen kan lösa ut nÀr elbilens batteri laddas pÄ full effekt.

Om laddboxen Ă€r uppkopplad mot internet Ă€r det grymt – det öppnar upp mĂ„nga dörrar för dig. Du kan installera unika applikationer men framför allt styra laddboxen pĂ„ distans vilket blir allt mer efterfrĂ„gat.

VĂ„r definition av en framtidssĂ€ker laddbox Ă€r en som kan leverera upp till 22kw samtidigt som den erbjuder bĂ„da typerna av ladddning – 1- och 3-fas.

En aspekt mÄnga gÀrna glömmer Àr huruvida det kan vara lÀmpligt att investera i en skalbar laddbox redan nu. Det gör det möjligt för er att ladda fler laddboxar Àn bara 1.

Sist men inte minst handlar det om laddkabeln. Vill du ha en lös eller fast sÄdan? Det kan vara bra att fundera pÄ.

Teknisk Specifikation – Easee 22 kW

 • Antal faser: 1-fas & 3-fas
 • Laddeffekt 1,4kW – 22kW
 • Kabel eller uttag: Uttag
 • IP-klass: IP54
 • Inbyggd energimĂ€tning: Ja
 • GodkĂ€nd för skatteavdrag: Ja
 • Jordfelsbrytare: Inbyggd jordfelsbrytare B
 • RFID: Ja
 • StĂ€llbar effekt: Ja
 • VarumĂ€rke: Easee
 • Lastbalansering: Nej
 • Appanslutning: Ja
 • Uppkoppling mot molnfunktion: Ja WIFI

Ladda bilen bidraget – ett investeringsstöd för BRF:er

Det finns ett antal BRF:er i Salems kommun. Är du en utav dem som Ă€ven övervĂ€ger att installera en laddbox i föreningen?

Kontakta oss i sĂ„ fall – med 50% av kostnaden avdragen tack vare NaturvĂ„rdsverkets Ladda bilen-bidrag finns det inte en bĂ€ttre tid att investera i laddstationer för er förening.

Du ansöker enklast om Ladda bilen-bidraget pÄ NaturvÄrdsverkets webbplats.

Bidraget gör det möjligt att fĂ„ upp till 15.000 kronor i ett investeringsstöd – per laddstation. Maxtaket i sin tur har man satt till 50% av den totala kostnaden för investeringen.

Ett unik bidrag i Sverige för bostadsrÀttsföreningar, helt klart.

5 anledningar till att vÀlja oss:

 • Fast pris pĂ„ installation av laddbox i Salem ✅
 • Certifierade elektriker ✅
 • Vi försöker hitta tid samma vecka ✅
 • Kostnadsfri offert ✅
 • Upp till 50% i ROT-avdrag ✅

VĂ„r process ☑

 1. Vi kommer ut ut och inspekterar platsen dÀr du önskar att installera laddboxen.
 2. Vi ser till sÄ att sÀkringarna Àr de rÀtta och att elsystemet fungerar pÄ ett tillfredstÀllande sÀtt.
 3. Vi monterar och installerar laddboxen Ă„t er.
 4. Sedan Àr det bara att börja anvÀnda laddboxen som den Àr tÀnkt att anvÀndas.
 5. Vi ger er sedan Àven service pÄ vÄra laddboxar nÀr ni behöver det.

Vi hoppas verkligen du vĂ€ljer Team 08Laddbox.se för din nĂ€sta installation av elbilsladdare, laddbox eller laddstation i Salem 🙏

Hur gÄr installationen av en laddbox till hos er?

1. Vi bokar in en tid som passar.
2. En behörig elektriker hör av sig och utför installationen hos dig pÄ utsatt tid.
3. Vi ser till att bÄde laddbox och eventuell lastbalansering fungerar som den ska.
4. Vi lÄter dig veta nÀr laddboxen Àr installerad.

Hur lÄng tid tar installationen av en laddbox?

VÄra certifierade behöver oftast inte mer Àn en förmiddag pÄ sig att installera en laddbox.

Vad Àr lastbalansering för nÄgot?

Lastbalansering Àr lösningen pÄ att sÀkringen gÄr nÀr du laddar din elbil. Den gör att effekten nyttjas betydligt bÀttre kan man sÀga. Du klarar dig galant pÄ en 16A eller 20A huvudsÀkring med lastbalansering.

NÀr husets elförbrukning Àr hög, exempelvis pÄ dagen, sÄ hjÀlper lastbalanseringen i den bemÀrkelsen att laddboxen inte gÄr pÄ full effekt dÄ du samtidigt nyttjar annat i huset parellelt.

Med hjÀlp av lastbalansering kan du fÄ din laddbox att istÀllet nyttja det lediga utrymmet mellan förbrukningen i ditt hus och huvudsÀkringen.

Å andra sidan ges dĂ€remot mer effekt för laddning av din elbil nĂ€r ditt hushĂ„ll inte förbrukar lika mycket el – exempelvis under natten.

Fast eller lös kabel för laddboxen?

Vi rekommenderar de flesta av vÄra kunder en laddbox med en lös kabel. Naturligtvis har bÄda alternativen för- och nackdelar, och vi anser helt enkelt att en lös kabel erbjuder fler fördelar. Du kan helt sonika ta med dig en lös kabel nÀr du Àr ute och Äker med bilen.

Å andra sidan gĂ„r inte en kabel att lĂ„sa fast att stjĂ€la vilket kanske ocksĂ„ Ă€r nĂ„got du vĂ€rdesĂ€tter.

Oavsett vilken typ av kabel du vÀljer Àr en framtidssÀker laddbox svaret.

Notera att du kan behöva köpa en ny lös laddkabel ifall du exempelvis köper en ny bil och uttaget för att ladda den finns pÄ annan plats. Se bara till att den har rÀtt specifikationer för dina behov.

Vissa har oturen att backa över sina lösa kablar – skulle det ske slipper du höra av dig till en elektriker för hjĂ€lp utan kan helt sonika köpa en ny bara och dĂ€rmed sjĂ€lv byta ut kabeln vid behov.

Vad gÀller för grönt teknikavdrag?

Grön rot eller grönt teknikavdrag som det Ă€ven kallas gĂ€ller – som du sĂ€kert insett – bland annat installation av laddbox hemma. Det liknar rot- och rutavdraget mĂ„nga av oss redan Ă€r bekanta med. För bĂ„de material- och arbetskostnader kan du fĂ„ avdrag med upp till 50% förutsatt att du installerar en smart laddbox hemma i Stockholm.

Dock gĂ€ller endast avdraget ifall du köper bĂ„de laddbox och tjĂ€nst av samma leverantör – vilket sjĂ€lvfallet Ă€r nĂ„got vi pĂ„ 08Laddbox kan hjĂ€lpa dig med.

Notera vad avdraget inte omfattar: kostnader för resor, utrustning (verktyg exempelvis) eller nÄgon form av administration i samband med installationen.

Planerar du pÄ att installera solceller eller batterier nÄgon gÄng kan du nyttja Grön Rot-avdraget Àven dÄ.

VĂ„rt paket innehĂ„ll valfri laddbox samt installation och montering av den – vi gör alltid avdraget innan vi skickar fakturan till dig som kund.

För övrigt mÄste du Àga din lÀgenhet/ditt radhus/din villa för att kunna nyttja avdraget.

Hur lÄng Àr Àr leveranstid pÄ laddboxar?

Vi har bokstavligen talat alltid laddboxar pÄ lager varför vi ofta erbjuder installation inom 7 dagar. VÄrt mÄl Àr att bli den bÀsta och snabbaste laddboxinstallatören i Stockholm.

Vad Àr en smart laddbox för nÄgot?

En smart laddbox Ă€r helt enkelt en laddbox med en möjlighet att koppla upp sig mot internet. Detta gĂ„r att göra pĂ„ 3 olika sĂ€tt – antingen via kabel, 4G eller WiFi.

Det finns mĂ€ngder av smarta funktioner hos en smart laddbox – du kan bland annat enkelt se din elförbrukning samt mycket annan statistik som kan vara intressant ifall du Ă€ger en elbil.

Notera att det pĂ„ marknaden finns mĂ€nger av laddboxar som inte kan ansluta till internet – nĂ„got som gör att de inte Ă€r möjliga att anvĂ€nda det gröna ROT-avdraget för.

Den största fördelen med en laddbox uppkopplad mot internet Ă€r att du kan kontrollera den pĂ„ distans med enkelhet – exempelvis om du har en iPhone.

Du kan dessutom koppla pÄ diverse appar och tjÀnster för att ytterligare optimera din laddning vid behov. I framtiden öppnar du Àven upp för möjligheten att kunna koppla den till fördelaktiga, nya system som slÀpps.

Vilken laddbox bör man installera hemma?

Man utgĂ„r ofta frĂ„n sina nuvarande behov nĂ€r man vĂ€ljer att installera en laddbox. VĂ€lj en framtidssĂ€ker laddbox istĂ€llet. Försök förutspĂ„ din framtid och utgĂ„ frĂ„n dina framtida behov – det sparar dig mĂ€ngder av pengar i lĂ€ngden.

Laddboxar som klarar att leverar upp till 22kw samt klarar bĂ„de 1- och 3-fasladdning Ă€r en framtidssĂ€ker investering i vĂ„rt tycke. Även om du byter bil i framtiden kommer du kunna behĂ„lla samma laddbox.

VÄr rekommendation nÀr du vÀljer laddbox Àr att se till sÄ den har typ 2-uttag eller en fast typ 2 kabel.

Hur Àr det mer sÀkert att ladda med en laddbox?

En av de viktigaste frÄgorna kanske. ElsÀkerhetsverket avrÄder att man laddar en elbil via ett vanligt vÀgguttag dÄ det utgör en stor sÀkerhetsrisk.

Överhettning uppstĂ„r nĂ€mligen enkelt dĂ„ eftersom elinstallationer som gjorts kanske inte Ă€r tĂ€nkta att klara av en sĂ„ pass hög belastning under en lĂ€ngre tid.

Å andra sidan har moderna laddboxar inbyggda funktioner för sĂ€kerhet som förebygger sĂ„dana olyckor.

En laddbox kan dessutom kommunicera med bilen – det kan inte ett eluttag.

Laddar du med en laddbox slĂ„s elen enbart pĂ„ nĂ€r du laddar din elbil och den Ă€r ansluten korrekt – inte annars, dĂ„ bryts den.

Sammantaget Ă€r en laddbox inte bara det mest sĂ€kra sĂ€ttet att ladda sin elbil pĂ„ – det gĂ„r Ă€ven snabbast!

RÀcker en 16A som huvudsÀkring för en laddbox?

En laddbox med en kapacitet pĂ„ 3,7kW anvĂ€nder 16A i enfas – nĂ„got som passar de allra flesta utan nĂ„gra större bekymmer. 20A eller 25A Ă€r de vanligaste villasĂ€kringarna i Sverige – alltsĂ„ kan du anvĂ€nda laddboxen utan att behöva vara oroad.

Du kan ladda cirka 2 mils bilkörning i timmen med en 3,7kW-laddbox – laddar du elbilen en hel natt ger det dig cirka 20 mil. Hade du Ă„ andra sidan haft en laddhybrid hade den sannolikt varit fulladdad redan efter nĂ„gra timmar.

En 11kW-laddbox Àr ett mer framtidssÀkert alternativ. DÄ anvÀnder du plötsligt 16A i 3 faser samtidigt vilket Àr optimalt för den som Àger en ren elbil.

Detta dĂ„ du plötsligt kan ladda din elbild med en betydligt högre effekt Ă€n annars ifall du hade Ă€gt en laddhybrid – nĂ„got som inte alltid Ă€r möjligt med 3,7kW.

Var inte oroad dock – en starkare box utgör ingen fara. Det Ă€r alltid bilen som styr och kommunicerar med laddboxen.

Kör du inte mer Àn nÄgra mil per dag alternativt sÀllan kör sÀrskilt lÄngt (uppÄt 30 mil, sÀg, 2 dagar i rad) rekommenderar vi en 3,7kW-laddbox.

Det Ă€r alltid bĂ€ttre att sĂ€kra upp till 20A eller 25A ifall du överstiger detta. DĂ„ kan du plötsligt ladda bilen nĂ€r du vill under dygnets gĂ„ng – samtidigt som du har annat igĂ„ng i hushĂ„llet utan bekymmer.