Överlägg

Välj bästa laddboxen för din elbil 2022

  • Ladda bilen säkert och bekvämt under natten och åk iväg varje morgon med en fulladdad bil
  • Rätt laddbox just för dig: våra laddboxar passar alla elbilar från 2019 framåt
  • Våra egna certifierade elektriker installerar din laddbox inom några veckor från din beställning i Skåne och Stockholm
  • Vi kan installera laddboxen direkt till 99% av hushållen (så länge det inte behöver grävas)
  • Vi sköter all kontakt med elnätsägare och skatteverket för skattereduktion grön teknik
Våra elektriker rekommenderar dessa laddboxar 👍

Ladda elbilen hemma med din egen laddbox

Med en lämplig laddbox laddar du bilen hemma effektivt och säkert.

När du laddar bilen i din laddningsstation övernatten så har du en fulladdad bil på morgonen. Det tar i regel ca 4-8 timmar för att ladda en elbil med laddbox.

Visste du att cirka 90% av elbilsladdningar sker i hemmet eller på arbetsplatsen, och endast 10% på allmänna laddstationer. Det är bekvämt att ha en egen säker och effektiv laddare hemma på huset eller i garaget.

08Laddbox installerar en laddbox som är lämplig just för din elbil och dina installationsförhållanden.

Vilken laddbox är bäst?

I vårt urval hittar du säkert en laddbox just för dina behov.

Alla våra laddboxar har typ2 uttag och är lämpliga för bilar från 2019 och framåt. Typ2 är ett krav från skatteverket för skattereduktionen grön teknik.

Om du har äldre elbil eller hybrid än 2019 med uttag ska du inte välja en laddbox med kabel utan en med uttag, som exempelvis Easee. Då kan du själv välja typ1 eller 2 kabel och ändå berättigas grön teknik.

Om du vill ladda flera bilar på din laddstation kan vi installera en dubbel laddbox åt dig, t.ex. Dubbel Easee laddbox med två uttag.

Hur ska jag göra för att få en laddbox hem?

Välj den laddbox som passar bäst till dina behov från våra olika modeller och gör din beställning. Vi kontaktar dig omedelbart för att komma överens om tidpunkt för installationen. Vanligtvis kan vi komma inom några dagar från beställningen. Vi fakturerar dig efter installationen och sköter skattereduktionen grön teknik åt dig.

Vi hjälper dig mer än gärna installera en laddbox i Stockholmsområdet. Starta en chatt eller ring oss redan idag.

Kan jag inte ladda bilen ur ett vanligt vägguttag i garaget?

Ett vanligt eluttag lämpar sig inte för laddning av din elbil.

Uttaget tål inte hög belastning över en längre tid och kan lätt överhettas och vara brandfarlig.

Ett normalt vägguttag har ofta heller inte en dedikerad säkring, vilket kan orsaka problem.

Att använda ett vägguttag till att ladda bilen kan slita på både uttag och elkabeln.

Vad är lastbalansering?

För att både husets elförsörjning och bilens laddning ska fungera effektivt bör man tänka på lastbalansering. Om laddboxen har en dynamisk lastbalanserare optimeras elförsörjningen i hemmet vid laddningen. Därmed skyddas huvudsäkringen i huset.

Då behöver du inte tänka på laddningstider och laddningshastigheter, utan laddboxen styr det själv via lastbalanseraren. Alternativt kan du styra funktionen via mobilappen eller genom att schemalägga laddningen.

Hur installeras en laddbox?

I 99% av alla installationer kan vi enkelt installera laddboxen i ditt befintliga elnät helt utan att få veta något av er om möjligheterna. Våra behöriga elektriker borrar nödvändiga hål för kablar och drar dem till laddboxen från närmaste punkt med 3-fas i befintlig elcentral. Vi ser till att installationen fyller alla krav och fungerar bra.

De enda som är vårt krav är egentligen att det finns el i samma huskropp som laddaren ska installeras på. För att du ska bli nöjd med laddhastigheten rekommenderas 3 faser 16 ampere.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.